top of page
recycled-paper-texture-background.jpg

Hoe bewaar je best de foto's van je fotoshoot?

Je krijgt na je zwangerschapsshoot, newbornshoot of gezinsshoot van mij al een memorybox met USB, dus dat is al een goed begin, maar heb je al een backup? En hoe bewaar je best je fotoafdrukken? Hier zijn enkele tips om meteen mee aan de slag te kunnen gaan:


zwangerschapsshoot op locatie


Back-up, back-up, back-up!


Het maken van een back-up van je foto’s is cruciaal om ervoor te zorgen dat je geen kostbare herinneringen verliest. Er zijn verschillende manieren om een back-up te maken:


- Externe Harde Schijf: Kopieer je foto’s regelmatig naar een externe harde schijf. Dit is een eenvoudige en betaalbare manier om je bestanden veilig te stellen.


- Cloudopslag: Gebruik cloudopslagdiensten zoals Google Foto’s, Dropbox, of iCloud. Deze diensten maken het mogelijk om je foto’s automatisch te synchroniseren en op te slaan, zodat je er altijd en overal toegang toe hebt.


- Dubbele Back-up: Voor extra veiligheid kun je een combinatie van beide methoden gebruiken. Bewaar een kopie op een externe harde schijf en een andere in de cloud.


Het hebben van een back-upplan geeft je gemoedsrust. In het geval van een computercrash, diefstal of een andere onverwachte gebeurtenis, weet je dat je foto’s veilig zijn en dat je geen kostbare momenten verliest.



fotos van je zwangerschap of newbornshoot

Fotoafdrukken: Hoe bewaar je ze het beste?


Naast het organiseren en back-uppen van je digitale foto's, is het ook belangrijk om te weten hoe je fysieke afdrukken het beste kunt bewaren. Hier zijn enkele tips:

  • Gebruik Fotoalbums: Bewaar je afdrukken in fotoalbums met zuurvrij papier. Dit helpt bij het beschermen van je foto’s tegen verkleuring en beschadiging.


  • Fotodozen: Bewaar je foto's in speciale fotodozen, zoals de memorybox. Zo worden je foto's meteen beschermd van zonlicht en stof en worden vooral de hoeken ook beschermd tegen kreuken.


  • Vermijd Direct Zonlicht: Bewaar je fotoafdrukken op een plek waar ze niet worden blootgesteld aan direct zonlicht. UV-licht kan foto’s doen verkleuren en beschadigen.


  • Temperatuur: Zorg ervoor dat je je foto’s bewaart op een plek met een stabiele temperatuur en vochtigheidsgraad. Extreem hoge of lage temperaturen en vochtigheid kunnen je foto’s beschadigen.

Wil je je foto's ophangen? Kies dan voor een gespecialiseerd fotolab zoals bijvoorbeeld Grootdruk.be, waar ik graag mee samenwerk. Hier werken ze met inkten en papiersoorten die UV- en/of vochtbestendig zijn, en ze geven een garantie dat je foto's niet zullen verbleken na verloop van tijd. Deze afdrukken gaan meer dan 100 jaar mee, waardoor je zeker kunt zijn dat je kostbare herinneringen goed worden bewaard en tentoongesteld.


fotos van je zwangerschap of newbornshoot op een usb

Hoe zorg je goed voor je USB-Stick zodat die nog jaren meegaat

Je hebt je foto's nu misschien wel georganiseerd en geback-upt, maar je wil natuurlijk ook dat je USB-stick lang meegaat. USB-sticks zijn handig en compact, maar ze zijn ook kwetsbaar. Hier zijn enkele tips om ervoor te zorgen dat je USB-stick nog jaren meegaat en je je geen zorgen hoeft te maken over defecten.

1. Bewaar je USB-stick op een veilige plek

Het is belangrijk om je USB-stick op een veilige en stabiele plek te bewaren wanneer je hem niet gebruikt. Een paar tips:

  • Bewaar het in de memorybox: Bewaar je USB-stick zijn memorybox in het voorziene compartiment om te voorkomen dat deze beschadigd raakt door vallen of stoten.

  • Vermijd extreme temperaturen: Bewaar je USB-stick op een plek met een stabiele temperatuur. Extreme hitte of kou kan de elektronica in de stick beschadigen.

  • Hou hem uit de buurt van magneetvelden: Sterke magneetvelden kunnen de gegevens op je USB-stick beschadigen. Bewaar hem daarom niet in de buurt van apparaten zoals luidsprekers of magnetische sluitingen.


fotos van je zwangerschap of newbornshoot of gezinsshoot bewaard op een usb

2. Gebruik je USB-stick zorgvuldig

Het gebruik van je USB-stick op de juiste manier is net zo belangrijk als het goed bewaren ervan. Hier zijn enkele richtlijnen:


  • Ejecteer de USB-stick veilig: Verwijder de USB-stick altijd op de veilige manier door eerst de optie 'Hardware veilig verwijderen' te gebruiken op je computer. Dit voorkomt gegevensverlies of schade aan de stick.

  • Vermijd verbuigen en breken: USB-sticks zijn kwetsbaar voor fysieke schade. Zorg ervoor dat je ze niet buigt of breekt, bijvoorbeeld door erop te zitten wanneer ze in je broekzak zitten.

  • Steek de USB correct in: Zorg ervoor dat je de USB-stick altijd correct in de poort steekt, zonder te veel kracht uit te oefenen. Dit voorkomt beschadiging aan zowel de stick als de USB-poort van je computer.



3. Maak een back-up van de USB-gegevens

Hoewel je USB-stick een handige manier is om je foto’s op te slaan, is het altijd verstandig om regelmatig een back-up te maken van de gegevens die erop staan. Een USB-stick kan na verloop van tijd slijten, en door regelmatig een back-up te maken op een externe harde schijf of in de cloud, ben je voorbereid mocht de USB-stick ooit defect raken.

Door je foto’s op de juiste manier te organiseren, te back-uppen, en te bewaren, zorg je ervoor dat je kostbare herinneringen veilig en toegankelijk blijven voor de komende jaren.


fotos van je zwangerschap of newbornshoot


Je foto’s zijn waardevolle herinneringen, en het organiseren, bewaren en beschermen ervan is essentieel om ze voor altijd bij je te houden. Daarom krijg je na elke shoot, of het nu voor je zwangerschap is, je pasgeboren baby, of foto's van je gezin, een Memorybox . Dat is mijn manier om jou te helpen je foto’s op een zorgvuldige en veilige manier te bewaren. In deze box ontvang je niet alleen je mooiste beelden op een USB-stick, maar ook zorgvuldig geselecteerde afdrukken, allemaal om je mooise herinneringen te beschermen en te bewaren. Zo heb je je ze altijd tastbaar en veilig bij de hand.

Wil je meer weten over de Memorybox of heb je vragen over een fotshoot? Neem gerust contact met me op! Ik help je graag om ervoor te zorgen dat je mooiste momenten voor altijd bewaard blijven.






bottom of page